You are here

Підсумки роботи водогосподарських організацій за 2010 рік

Submitted by elena on Втр, 04/05/2011 - 08:55

Підсумки роботи водогосподарських організацій

за 2010 рік

та завдання на 2011 рік.

Робота облводгоспу та підвідомчих організацій, протягом 2010 року, була направлена на виконання основних завдань, поставлених Держводгоспом України та органами влади.

Злагоджена робота водогосподарських організацій дала можливість здійснити всі необхідні заходи щодо безпечного пропуску повені та паводку 2010 року. Завдяки державній фінансовій підтримці були проведені роботи по ремонту гідроспоруд шести водосховищ, очищена колекторно-скидна мережа в обсязі 11,3 тис. м3, відкачено  706 тис.м3 води з підтоплених територій, відремонтовано обладнання двох дренажних насосних станцій.

Фахівцями облводгоспу та підвідомчих організацій виконувались функції контролю за дотриманням водокористувачами вимог водоохоронного законодавства. Передбачені планом виконання природоохоронних заходів на 2010 рік з  реконструкції об`єктів на суму 1550,0 тис. грн., профінансовані та освоєні на 100 %.

Підвідомчими організаціями облводгоспу у 2010 році здійснені заходи, які в цілому забезпечили працездатність державних водогосподарських систем, що дало змогу задовольнити потреби населення  у водних ресурсах.

За рахунок організації праці експлуатаційного персоналу виконані заплановані обсяги ремонтно-експлуатаційних і доглядових робіт. Забезпечено у повному обсязі виконання договірних зобов'язань з подачі води на полив.

 


 

 

У 2010 році водогосподарські організації виконали ремонтні роботи на суму 1385 тис.грн. (у т.ч. за рахунок коштів, виділених згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.02.2010 № 246-р “Про здійснення заходів щодо запобігання можливому затопленню територій внаслідок льодоходу та повені” - 106,3 тис.грн). При цьому обсяг фінансування ремонтних робіт із загального фонду державного бюджету склав лише 156 тис. гривень.

Своєчасна підготовка міжгосподарських і внутрішньогосподарських зрошувальних систем   на площі 49,5 тис.га  у минулому році, дала можливість водогосподарським організаціям облводгоспу організовано провести поливний сезон і забезпечити подачу води для зрошення сільгоспкультур згідно укладених із сільгосптоваровиробниками договорів.

По результатах 2010 року сільгосптоваровиробниками області полито сільгоспкультур на загальній площі  20,8 тис. га, виконано 87,9 тис. гектарополивів. З державних точок водовиділу, водогосподарськими організаціями облводгоспу, на замовлення юридичних і фізичних осіб, подано майже 12 млн. куб. м води для поливу сільгоспкультур.

Вартість наданих управліннями водного господарства  послуг з подачі води на зрошення  в  поточному році склала 3,5 млн.грн, у тому числі вартість послуг по подачі води  2,4 млн. гривень(при вартості послуг по подачі 1 куб.м води –  20 коп). Загальна вартість наданих підвідомчими організаціями послуг складає 6076,7 тис.грн.

 В минулому році працювало 39 НС, якими перекачано і подано 37,7 млн.м3 води. На перекачку води витрачено 9,7 млн.кВт-г електроенергії, в тому числі:  по бюджету –7,8 млн.кВт-г на 31,1 млн.м3 води,  по спецрахунку  – 1,9 млн.кВт-г на  6,5 млн.м3 води.

  Успішно виконувалися заходи з економії енергоресурсів та коштів на їх оплату. Так, зекономлено 3,6 млн.грн. бюджетних коштів на оплату електроенергії за рахунок ефективного використання лічильників багатотарифного обліку.

У 2010 році зрушилась з місця робота по придбанню та встановленню приладів прямого обліку води. В управліннях водного господарства працювало 6 приладів.  

У 2010 році пройшли щорічне навчання та перевірку знань з охорони праці, електро та пожежної безпеки 623 працівника, зайнятих на роботах підвищеної небезпеки, з них 38 ІТР.

На охорону праці витрачено 156 тис.грн., в т.ч. 146 тис.грн. зі спец рахунків управлінь.

На спецодяг та засоби індивідуального захисту використано 49 тис. грн., за які придбано 116 комплектів спецодягу, 80 теплих курток, 42 пари взуття, 34 пари діелектричних рукавиць.

Витрати за рік на 1 робітника, в цілому по облводгоспу, складають 165  грн.

    По результатах проведення комплексної оцінки діяльності

       управлінь    Миколаївського облводгоспу за 2010 рік визначені переможці:

 За досягнення високих показників з виконання власних надходжень від господарської діяльності  в сумі 372 тис.грн. та отримання найбільшої суми коштів 2861 грн на одного працюючого, з виконання  ремонтних робіт на міжгосподарській мережі на суму 154,2 тис.грн., за кращі результати по управлінню та контролю за раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсі І місце посідає Вознесенське міжрайонне управління водного господарства – начальник Сергієнко Володимир Євгенович.

За досягнення високих показників з направлення видатків на поповнення недостатнього бюджетного фінансування у сумі 784,4 тис.грн., за кращі показники з очистки каналів від мулу в обсязі   26,0 тис.м3 та обкошування, видалення чагарнику на міжгосподарській мережі на площі 551,5 га, за подачу найбільшого об׳єму води 4,2 млн.куб.м на замовлення водокористувачів та обсягу зароблених коштів від надання платних послуг з подачі води в сумі 736,5 тис.грн., за виконання показників з охорони праці ІІ місце посідає Снігурівське управління водного господарства -  начальник Черенков Юрій  Васильович.

За досягнення високих показників з виконання надходжень по спецфонду сумі 829,6 тис.грн., за виконання обсягів  ремонтних робіт на міжгосподарській мережі 125,3%, за найкращі показники по очистці міжгосподарської мережі від мулу 12,7 тис.куб.м  та роботу по обкошуванню каналів,  вирубці чагарнику на міжгосподарській мережі, на площі 136,4 га  ІІІ місце посідає Жовтневе управління водного господарства - Савенко Олександр Володимирович.

Підвідомчим облводгоспу організаціям в поточному році необхідно докласти усіх зусиль щодо ліквідації наслідків весняної повені та підтоплення територій населених пунктів і сільгоспугідь, забезпечення своєчасної підготовки зрошувальних систем до роботи, організованого проведення поливного сезону та  забезпечення безумовного виконання завдань з експлуатації водогосподарських об׳єктів та  надходжень від надання платних послуг.

 


ЗАВДАННЯ НА 2011 РІК:

 

1. Забезпечити підготовку зрошувальних земель до поливного сезону 2011 року на площі 50,9 тис.грн.

2. Забезпечити виконання завдання власних надходжень у 2011 році в сумі 7898 тис. грн..

3. Забезпечити ремонт та утримання в робочому стані виробничі будівлі, насосні станції,насосно-силове обладнання. Особливу увагу звернути на ремонт покрівлі виробничих будівель.

4. Зекономити бюджетних коштів, що виділяються на оплату за електроенергію за рахунок використання багато тарифного обліку в сумі 3,6 млн.грн.

5. Розробити та впровадити у виробництво раціоналізаторські пропозиції в кількості 16 шт.

6. Забезпечити очистку від мулу міжгосподарської зрошувальної мережі в об’ємі 26,2 тис. куб м та обкошування на площі 1000 га.

7. Забезпечити ремонт гідротехнічних споруд на міжгосподарських зрошувальних системах в кількості 380 шт.