You are here

ГРОМАДСЬКІСТЬ ЗВІТУЄ

Submitted by elena on Срд, 04/20/2011 - 06:33

 

ГРОМАДСЬКІСТЬ ЗВІТУЄ


30 березня 2011 року в Будинку Природи відбулася 11 звітно-виборча конференція Миколаївської обласної організації Українського товариства охорони природи, в якій взяли участь 54 делегати та 28 запрошених. На конференції заслухали та обсудили звіт про роботу обласного товариства охорони природи за 2006-2010 роки та звіт ревізійної комісії, вибори нового складу обласної Ради, президії та голови президії, делегатів на 12-й з’їзд Українського товариства охорони природи.

Голова президії Любарцев С.В., в докладі дав детальну характеристику стану земельних, водних ресурсів, рослинного, тваринного світу, заповідної справи. Сьогодні всі ресурси хижацьки експлуатуються, виснажуються, а збереження родючості ґрунтів, охорона водних ресурсів від забруднення, збереження лісових та зелених насаджень, тваринного світу на другому плані. А тому громадськості є над чим піклуватись. І це дає певні результати.

Сулима Володимир Ілліч – член президії, обласної Ради, голова секції охорони водних ресурсів та їх раціонального використання, начальник відділу водних ресурсів облводоспу та члени секції протягом звітного періоду виконали комплекс заходів по збереженню та охороні водних ресурсів.

Проведені обстеження лише за 2010 рік 1300 км прибережних смуг і річок, проведено сотні перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства. Для виносу в натуру водоохоронних зон і прибережних смуг розроблені проекти на сотні тисяч гривень. На десятках об’єктів виконані природоохоронні заходи. Лише в 2010 році проведена реконструкція водоскидних споруд Нечаянського водосховища, розчистка річки Мертвовод. Більше ніж на півтора мільйони виконано природоохоронних робіт.

Сулима Володимир Ілліч був делегатом двох попередніх з’їздів і вибраний делегатом на 12 з’їзд Українського товариства охорони природи.

Члени товариства охорони природи використовують всі форми і методи екологічної пропаганди через пресу, радіо, телебачення, беруть активну участь в акціях «Довкілля», «Чиста Україна – Чиста Земля», беруть участь в суботниках по посадці дерев та збору сміття.

 

Заступник голови президії

облтовариства УкрТОП                                                                      В.С.Любарцева