You are here

Семінар-нарада

Submitted by elena on Пон, 12/12/2011 - 10:02

Управління водними ресурсами - основне завдання водогосподарників області.


      09.12.2011 року в приміщенні Миколаївського міжрайонного управління водного господарства відбулася нарада-семінар на тему: «Шляхи удосконалення управління використанням водних ресурсів за басейновим принципом в умовах оптимізації діяльності водогосподарських організацій та завдання на 2012 рік»

Нараду проведено під головуванням начальника Миколаївського обласного управління водних ресурсів С. Письменного в присутності начальників управлінь водного господарства, головних інженерів, спеціалістів відділів водокористування, водних ресурсів та управлінь водного господарства. Також запрошена начальник Миколаївського регіонального управління водних ресурсів річки Південний Буг – Гордієнко В. Всього  в нараді взяли участь 45 чоловік.

Зі вступним словом на нараді виступив начальник  Миколаївського обласного управління водних ресурсів Письменний С., який акцентував увагу на важливості та актуальності проблеми удосконалення використання водних ресурсів за басейновим принципом в умовах оптимізації діяльності водогосподарських організацій та завданнях на 2012 рік.

З доповіддю «Шляхи удосконалення управління використанням водних ресурсів за басейновим принципом в умовах оптимізації діяльності водогосподарських організацій та завдання на 2012 рік» виступив Сулима В. – начальник відділу водних ресурсів облводресурсів, який зупинився на актуальних питаннях щодо шляхів удосконалення управління водними ресурсами за басейновим принципом.

Інтегроване управління водними ресурсами – це процес, що сприяє координованому розвитку й управлінню водними , земельними й пов’язаними з ними ресурсами з метою досягнення максимального соціально-економічного благополуччя на справедливій основі, не ставлячи під загрозу стійкість життєво важливих екосистем.


З доповіддю «Аналіз надходження коштів за оренду водних об’єктів за 2011 рік» виступив головний спеціаліст відділу водних ресурсів облводресурсів Брагін А., який проаналізував надходження коштів за оренду водних об’єктів за 2011 рік. Відмітив позитивні та негативні аспекти щодо надходження коштів за оренду водних об’єктів. Позитивна робота проводиться в Баштанському, Березанському, Жовтневому, Єланецькому та Казанківському районах. Негативна робота проводилась в Первомайському, Очаківському та Снігурівському районах. Відмітив вкрай незадовільну роботу у 2011 році Миколаївського МУВГ.

З доповіддю «Порядок взаємодії між МУВР та облводресурсів, що належать до сфери управління водними ресурсами в басейні річки Південний Буг» виступила начальник РУВР річки Південний Буг Гордієнко В., яка доповіла про порядок взаємодії між МУВР та облводресурсами, що належать до сфери управління водними ресурсами в басейні річки Південний Буг.

Серед основних завдань впровадження басейнового принципу є розподіл повноважень та завдань управлінських структур з питань управління, охорони та відтворення водних ресурсів.

Керівним документом реалізації цього завдання має бути визначений порядок взаємодії, яким визначається розподіл повноважень (зона діяльності) та взаємоінформуванням між обласними управліннями водних ресурсів та басейновим управлінням. Так, 28 листопада поточного року наказом Держводагентства затверджено „Порядок взаємодії організацій, що належать до сфери управління Держводагентства, розташованих у басейні річки Південний Буг, з питань управління водними ресурсами”.

На нараді виступили Поліщук М. – начальник ММУВГ, Кузьменко В. – провідний інженер відділу водних ресурсів ВМУВГ, Лебедєв В. – начальник БМУВГ, Берест В. – головний інженер СУВГ, Комісарова Л. – головний спеціаліст відділу водних ресурсів ЖУВГ, Буцан С. – в.о. головного інженера БерУВГ, Яремчук В. – головний спеціаліст відділу водних ресурсів НДГВ (згідно регламенту наради-семінару)

В заключному слові начальник облводресурсів С. Письменний звернув увагу на пріоритетність роботи по управлінню водними ресурсами, а також на те, що головні інженери не до кінця розуміють нові завдання, щодо управління водними ресурсами і продовжують займатися в основному експлуатаційною діяльністю.

Зобов’язав керівників підвідомчих організацій забезпечити в межах своїх повноважень та у повному обсязі завдання по покращенню державного управління водними ресурсами.

Учасники наради-семінару обмінялися думками та враженнями щодо його організації та проведення, а також прийнято протокольне рішення щодо удосконалення управління водними ресурсами за басейновим принципом.

 

 

                                                                                В. Суліма

                                начальник відділу водних ресурсів облводресурсів