You are here

Вітаємо з ювілеєм!

Submitted by elena on Чтв, 01/19/2012 - 10:42

 

Вітаємо колектив Миколаївського міжрайонного управління водного господарства з 40-річчям з Дня заснування!

       Згідно наказу Міністерства меліорації і водного господарства від 19 січня 1972 року № 25  для забезпечення експлуатації Південно-Бузької ЗС було створено Миколаївське управління зрошувальних систем (в подальшому перейменоване в Миколаївське міжрайонне управління водного господарства). Першим керівником управління був Михайло Павлович Шемет, який перебував на цій посаді з 1972 по 1983 рік. Разом з інженерно-технічними працівниками адмінуправління К.С. Педченко, В.П. Штицько, Б.А. Овод, М.І. Качан, В.Г. Бабенко та колективом управління  і почалися трудові будні Миколаївського управління зрошувальних систем.

       Гасло «Зрошення – шлях до процвітання країни», стало реальністю для підприємства. Рекордних врожаїв на зрошенні досягли в той час радгосп «Степове» під керівництвом Героя Соціалістичної працці В.Г. Погорєлова та радгосп імені 23 з’їзду КПСС під керівництвом І.А. Доленка.

       Технічне обслуговування внутрішньогосподарських систем здійснювали мехзагони експлуатаційних дільниць, які усували пориви на мережах та виконували інші ремонтні роботи. Забезпечували безперебійну роботу систем слюсарі-ремонтники М.М. Івершин, В.С. Побережнюк, В.С. Качанов, тракторист-механізатор В.І. Адубецький, електрозварювальник Б.В. Шитік, В.С. Файбушевич, начальники мехзагонів В.М. Бурим, В.М. Файбушевич.


       Керівниками Миколаївського управління були:

Андрій Степанович Брицький (з 1983 по 1985 рік);

Федір Петрович Дранчук (з 1985 по 1987 рік);

Павло Олександрович Карташов (з 1987 по 1988 рік);

Степан Максимович Каліш (з 1988 по 1993 рік);

Василь Гаврилович Письменний (з 1993 по 1997 рік);

Григорій Федорович Похилько (з 1997 по 2000 рік);

 Ілларіон Михайлович Беркхан (з 2000 по 2007 рік);

       Найчисельнішою серед експлуатаційних дільниць є Південно-Бузька, де працюють 75 чоловік. На даний час колектив обслуговує 9 насосних станцій. Багато років начальником цієї дільниці працює Микола Федорович Дубук. Це людина, яка знаходиться на своєму місці. Микола Федорович відзначений високим званням «Почесний працівник Держводгоспу України». На Південно-Бузькій ЕД також заслуговують на велику шану машиніст «НСП-3» Р.В. Кузєвич, інженер-гідротехнік Т.В. Євсеєва, водій В.В. Сєдов.

       Кам’янська ЕД розпочала свою діяльність з 1980 року.ЇЇ очолював на той час П.О. Карташов. На даний час дільниця, яку очолює Микола Петрович Кундик, обслуговує 5 насосних станцій, до яких прив'язано 8517 гектарів зрошення. Багато років на дільниці відпрацювали машиністи НС М.І. Ясота, В.І. Ладно, Т.О. Снігур та інші.

       Новоодеська зрошувальна система булла здана в експлуатацію в 1975 році.  В Миколаївське управління зрошувальних систем на баланс булла передана Вознесенським управлінням у 1977 році.

       З 2007 року начальником міжрайонного управління водного господарства призначено Поліщука Михайла Васильовича.

       В зоні впливу Миколаївського МУВГ знаходиться 5 районів Миколаївської області, в яких налічується 8 водосховищ, 4 з яких на балансі управління, 127 ставків, у 107 сільських населених пунктах знаходяться артезіанські свердловини.

       Сьогодні управління обслуговує 31513,4 гектара зрошуваних земель, які розміщуються на території 5 районів Миколаївщини: Березанського (2044 га); Веселинівського (2785 га); Миколаївського (12921 га); Новоодеського (9974 га); Очаківського (3785,4 га). У 2011 році з водокористувачами було укладено 28 договорів на надання платних послуг, щодо подачі води для зрошення сільськогосподарських культур на площі 4078 га.

       Якщо вести мову про кадри, то 242 працівники різних спеціальностей – це висококваліфіковані спеціалісти, які фахово здійснюють комплекс робіт з експлуатації та технічного обслуговування меліоративних міжгосподарських мереж, насосних станцій. Колектив також приймає активну участь в спортивних заходах. Учасники спортивних змагань неодноразово займали призові місця.

       Велика вдячність вам за високі показники у виробничій діяльності по забезпеченню працездатності державних водогосподарських систем та сумлінне ставлення до виконання обов’язків. Бажаємо міцного здоров'я, добробуту та великого людського щастя!