You are here

Міжнародний Екологічний форум

Submitted by elena on Пон, 09/17/2012 - 08:31

                           4-й Міжнародний Екологічний форум

«Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета»

З 13 по 14 вересня 2012 року в м. Херсоні відбувся 4-й Міжнародний Екологічний форум «Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета» організаторами та ініціаторами якого виступили Херсонська торгово-промислова палата, Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області, Херсонське обласне управління водних ресурсів, Херсонський державний аграрний університет та Херсонський державний університет. Від Миколаївського обласного управління водних ресурсів участь приймали фахівці відділу водних ресурсів в кількості 4 чоловік.

Міжнародний Екологічний форум дає можливість привернути увагу органів державної влади, науковців, громадськості до актуальних питань щодо стійкого розвитку природного середовища, взаємовигідної міжнародної співпраці у сфері охорони довкілля, збереження біорізноманіття, вдосконалення екологічної безпеки і підвищення енергоефективності економіки Херсонської області, відродження і збереження екосистеми Дніпровського басейну, поліпшення екології урбанізованих територій і сільськогосподарських угідь. Шляхів екологічної оптимізації заповідного і природно-рекреаційного комплексів у регіоні, формування глибокого інтересу до екології людини, вивчення основних тенденцій розвитку екології здоров’я, виховання екологічної культури і формування екологічної відповідальності та інше.

13 вересня проведено пленарного засідання, кругли столи, дискусійні клуби, виставки і конкурси, презентація громадських екологічних проектів та ініціатив за участі провідних експертів в природоохоронній галузі, представників органів влади та бізнесу, міжнародних організацій, іноземних держав, науково-дослідних і вищих навчальних закладів, громадських екологічних організацій.

14 вересня в рамках роботи Форуму проведено практичні семінари:

- Спільно з Гданським Фондом Води (Польща) для підприємств і установ, що займаються водопостачанням та водовідведенням, санітарним наглядом

- Спільно з проектом USAID «Линк» семінар з питань «зелених закупівель».