You are here

Технічне навчання

Submitted by elena on Пон, 11/26/2012 - 08:33

 

22-23 листопада 2012 року в Миколаєві відбулося технічне навчання на тему:  «Впровадження новітніх технологій та матеріалів при проведенні ремонтних робіт на водогосподарських та меліоративних об’єктах». 

На навчанні були присутні головні інженери, головні енергетики підвідомчих організацій облводресурсів. Всього 53 чол.

Відкрив семінар-навчання заступник начальника облводресурсів Лоць І. С., який наголосив на важливості проведення даного навчання і зокрема використання новітніх технологій при ремонтних роботах на водогосподарських об’єктах в умовах обмеженого бюджетного фінансування.

 

 


Безпосередньо технічне навчання проводив заступник директора ІВПіМ з наукової та інноваційної роботи  Крученюк Василь Данилович, який в своїй доповіді зосередив увагу на наступних питаннях:

- основні напрямки удосконалення структури управління зрошувальними системами;

- шляхи підвищення експлуатаційної надійності інженерної інфраструктури меліоративних систем;

- діагностика і ремонт насосно-силового обладнання полімерними композитами;

- ремонт залізобетонних конструкцій з використанням різних добавок до бетону;

- гідроізоляційі роботи, зокрема ремонт покрівель поліуретановими композитами; ремонт активних протічок методом ін’єктування поліуретановими смолами; основні види і типи гідроізоляції;

- антикорозійний захист металевих конструкцій водогосподарських об’єктів. Корисним було підтвердження використання новітніх матеріалів показом фотографій, а також деяких зразків безпосередньо на семінарі. Василь Данилович охоче відповідав на питання присутніх та роз’яснював не зрозумілі моменти застосування.

Підвів підсумки заступник начальника облводресурсів Лоць І. С., наголосивши всім присутнім про необхідність застосування в роботі нових технологій, тим самим здешевити проведення ремонтних робіт на водогосподарських об’єктах.